Parson Russell Terrier fra Kennel First Mate's

Følg også vores parson russell terrier på vores blog kennelfirstmate.blogspot.com/

Historien bag vores kennel navn.

Kennel First Mate har eksisteret siden 1991, men vi startede med at have airedale terrier siden 1987.

 Den gamle styrmand

Navnet ”First Mate” relaterer sig egentlig til Frede, der er styrmand af uddannelse, og som var overstyrmand, da vi sluttede vores karriere til søs.

First Mate betyder 1. eller overstyrmand. Men det kan også betyde kammerat og makker, og det synes vi egentlig passer fint til ens firbenede bedste ven


I 2007 blev jeg ejer af Grisen.

Cudweed Darling Grisen kom ind i vores liv fordi vores datter en dag kom ind til min mand og jeg og udtalte, at nu ville hun også have en hund, som hun kunne udstille.

Nej, det skulle ikke være en airedale (som vi ellers havde opdrættet og udstillet i 20 år) – det skulle være en mindre hund, som hun kunne klare.

Indtil da havde der ikke eksisteret andre hunderacer end airedaler i vores verden, så der er ikke noget at sige til, at styrmanden og jeg var rystet i vores grundvolde over den udmelding.

Det tog tid at sunde sig men da tanken først var modnet, kunne vi godt se det fornuftige i hendes argumenter og barnet var temmelig insisterende.

Så vi gik i gang med at søge efter en lille hund. Barnet havde jo ret – en airedale gider altså ikke altid og slet ikke, hvis handleren er et barn. Vi kunne godt huske den gang da hun skulle prøve i barn og hund med Emil. Det var ikke nogen ubetinget succes, heller ikke nogen betinget… faktisk slet ikke nogen succes overhovedet.

Vi søgte og søgte – var omkring mange forskellige racer men ingen af dem var HUNDEN.

Så kom vi på udstilling igen.

Inde i hallen kom vi forbi nogle udstillere, der sad med deres små hvide hunde på skødet og ved siden af sig i tæt kontakt med hinanden – hund og menneske. Det var parsons og jeg var solgt.

Flere udstillinger senere og flere undersøgelser senere, og en meget lang ventetid senere, var hun der endelig – Cudweeds Darling – Bindie til pænt brug og i daglig tale Grisen.

Navnet Grisen kommer sig af, at første gang min mor hilste på hende tissede Bindie en lille hvalpetår på gulvet af bar overgivelse og min mor udbrød: Du er da en lille Gris.

Da Bindie samtidig var udstyret med en meget høj og meget skinger stemmepragt, der kunne skære igennem selv hærdet stål – den var virkelig slem – der leder tankerne hen på et kuld smågrise, der skal fodres, og hun også lignede en pattegris, var det nærliggende at kalde hende Grisen.

Vi fandt meget hurtigt ud af, at parsons – til trods for deres tilforladelige og søde udseende - er en TERRIER, ligesom airedalen er det. Samme lyntænding, samme blanden sig i alt ting, samme nysgerrighed og frækhed, samme ukuelighed. Men der er en stor forskel på den og airedalen og det er størrelsen, hvad der virkelig ærgrer den, af krop, lille parson. Nøj hvor ville den gerne være større.

Som det oftest går endte det med, at Bindie blev min hund og hun og jeg fik et fabelagtigt godt samarbejde i udstilingsringen, hvor hun opnåede både at blive Dansk Champion, Klub Champion, og årets parson i Dansk Terrier Klub i 2010.

Bindie blev stammor til vores opdræt og nåede også at blive mormor flere gange. Men desværre mistede jeg min lille ven i 2019.

Bindie elsket lille hund Bindie ogen hvalp

Dansk Champion, Klub Champion Cudweed's Darling på udstilling og som mor til hvalpe.